Wie ben ik en wat kan ik voor u betekenen?

Wouter van der Loon

Hoewel ik in de “seniorfase” van mijn leven zit, en van dat gegeven ook graag gebruik maak, vind ik het uitdagend en leuk om met nieuwe zaken bezig te zijn en zelf weer ontdekkingen te doen. Hoewel ik een aantal specifieke expertise-gebieden heb, zie ik mijzelf ook als generalist, die juist sterk is in leren en ontdekken. Ik maak in mijn werk en leven gebruik van zowel mijn sterk analytische kennis en vaardigheden als van een goed ontwikkelde intuïtie en beide versterken elkaar in een onderzoekende werk- en levenshouding. Daarnaast ben ik een enthousiast en geïnspireerd mens die het leuk vind om liefst samen met anderen nieuwe uitdagingen aan te gaan, goed in staat om ook de valkuilen te onderkennen die we op ons pad kunnen tegenkomen. Idealist én pragmaticus. Naast gedrevenheid tevens relativeringsvermogen, ook in de vorm van humor.

Ik voel mij aangetrokken tot de rollen van docent, begeleider, coach, maar ook tot die die van expert. Procesgerichtheid koppel ik graag aan inhoud. Ik vind het leuk om anderen wat te leren, net zo leuk als zelf wat te leren. Twee dagen per week ben ik docent op een hogeschool.

Ik ben gefascineerd door organisatieopstellingen (Hellinger) en de impact van “verborgen systemen” op ons functioneren. Ik ben NLP-master (master-practitioner) en maak in mijn werk waar zinvol gebruik van NLP-technieken en NLP-inzichten. Ik ben mindfulness trainer en heb aandacht voor vraagstukken rond compassie en acceptatie. Dit ook als tegenwicht voor mijn eigen dynamiek en verander-gerichtheid.

Belangrijk in mijn leven is mijn vaderschap van 3 (volwassen) dochters en het grootvaderschap van een kleindochter.

Verbinding is een dominant thema voor mij. Ik streef naar verbinding tussen u als mijn klant en mijn klantsysteem. Daarnaast:

  • De verbinding tussen de organisatie en haar klanten en omgeving.  Hoe weten we wat er van ons gevraagd wordt en hoe anticiperen we daarop? Hoe zorgen we dat onze ambities daarbij afgestemd zijn op onze competenties? Hoe creëren we het imago om effectief te kunnen werken?
  • De verbinding tussen leerprocessen en organisatieontwikkeling. Hoe zorgen we dat er afstemming is tussen de koers van de organisatie en de ontwikkeling van professionals en managers?
  • De verbinding tussen denken en doen. Interactieve beleidsontwikkeling. Hoe betrekken we medewerkers en of klanten bij ons beleidsproces en zorgen we er voor dat de beleidsuitvoering synchroon verloopt aan de beleidsintenties?
  • Onbewuste verbindingen. De zoektocht naar achterliggende systemen. Mensen maken systemen, maar systemen vervolgens ook weer mensen.  Hoe worden wij ons bewust van de impact die systemen op ons functioneren hebben en hoe we daar vervolgens weer meer grip op krijgen?
  • Verbinding in diversiteit. Hoe maak je constructief gebruik van tegenstellingen, verschillen en conflicten?

Download mijn CV hier